Romanya da Avrupa Gönüllü Hizmeti yapan gönüllünün başarı öyküsü.

.

ROMANYA DA AGH

Kendi AGH deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım hepiniz için bilgilendirici ve yararlı bir yazı olur.

Öncelikle AGH'yi nasıl öğrendim. Zaten üniversite son sınıftaydım ve uzun dönem AGH için uygundum.Sonra araştırmaya başladım nasıl başvuracağız, nasıl CV ve motivasyon mektubu hazırlayacağız.Bunları öğrenmek bayağı zamanımı aldı.Çok araştırdım şansımı sonuna kadar zorladım diyebilirim. 8 ay gibi araştırma, öğrenme sürecinden sonra tam vaçgeçmeye yaklaşırken bir proje buldum. Evet neredeyse tecilimi bozup askere gidecektim.

Başvuru sürecinde kesinlikle vazgeçmemek gerekiyor. Sürekli, tekrar tekrar başvuru yapmak lazım. Her başvuru ve her reddedilişten sonra insan biraz daha öğreniyor., en azından neyi yapmaması gerektiğini daha iyi anlıyor.Zamanla ve bir şeyler öğrene öğrene bayan katılımcı arayan benim de biraz zorlamamla vazgeçip beni aldıkları bir proje buludm Romanya'da.

Devamı için tıklayınız.