İlklerim ve İtalya

.

Yüksek öğretim kurumları birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunmuş olmasından dolayı Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus’tan (1469–1536) alan programdaki deneyimimi size aktarmaya çalışacağım.

Erasmus Programı son zamanlarda ülkemizde de popülerliğini gittikçe arttırmakta. Ben de bu akıma kapıldım ve Erasmus yapmaya karar verdim. İlk başlarda nasıl yapacagım nerelere gidilmeli gibi konularla epeyce ilgilendim. İlk iş olarak Ulusal ajansın sayfalarında günlerce gezindim. Nedir ne işe yarar gibi “N“ile başlaya sorulara cevap aradım. Sonradan blog sayfalarına yöneldim ve Erasmus yapanların tecrübeleri okumaya başladım. Uzunca bir araştırmadan sonra bende bir Erasmuslu olmaya karar verdim. Okulumuzun anlaşması olan okulların içinden de İtalya-Foggıa ünıversitesine gitmeye karar verdim. Sonra sınav ve mülakat derken kabul ve davet mektubunu alarak hayallerıme bir adım daha yaklaşmıştım.

Devamı için tıklayınız.