Avrupa Dayanışma Programı (ESC)

Litvanya da Avrupa Gönüllü Hizmeti yapan gönüllünün başarı öyküsü

.

LİTVANYA DA AGH

Üniversite 3. sınıftan beri yurtdışına İngilizcemi geliştirmek için gitmek çok istiyordum.Kendi okulumda Erasmus sınavına girdim İngilizcem yeterli olmadığı için gitmeye hak kazanamadım. Ama kafaya koymuştum illa ne yapıp edip gidecektim.Bende başka yollar aramaya başladım. Bir gün bir arkadaşımla yolda yürüken yurtdışına gitmeyi çok istediğimi söyledim. O da bana AGH (Avrupa Gönüllü Hizmeti)'nden bahsetti. Bende internetten araştıdım ve projelere başvurmaya başladım. Kaç tane projeye başvurduğumu hatırlamıyorum bile o kadar gözüm dönmüştü. Arkadaşlarıma bu konudan bahsettim. Kimse beni ciddiye almadı. Çünkü kimsenin AGH hakkında bilgisi yoktu ve yurtdışına çıkmak çok büyük bir şeymiş gözüyle bakılıyordu. Ama ben çok umutluydum. Sonunda 5 projeden olumlu yanıt aldım ve çocuklarla ilgili bir projede yer almak istedğim için içlerinden 9 aylık olan Litvanya projesini seçtim.

Devamı için tıklayınız.